SurinameDestination single

Paramaribo, een van 's werelds meest bezochte steden, heeft voor elk wat wils: van geschiedenis en cultuur tot lekker eten en goede tijden. Ondergedompeld in de geschiedenis, zijn de rijke naden van oogstrelende oudheid in Londen overal aanwezig. De gebouwen van de stad zijn opvallende mijlpalen in een unieke en verleidelijke biografie.
Tijdreizen

Ondergedompeld in de geschiedenis, zijn de rijke naden van oogstrelende oudheid in Londen overal aanwezig. De gebouwen van de stad zijn opvallende mijlpalen in een unieke en verleidelijke biografie, en een groot aantal daarvan – de Tower of London, Westminster Abbey, de Big Ben – zijn direct herkenbare herkenningspunten. Er is meer dan genoeg innovatie (de Shard, de Tate Modern-uitbreiding, de geplande Garden Bridge) om een knetter in de lucht te zetten, maar het overstemde nooit het doorgewinterde, eeuwenoude verhaal van Londen. Architecturale grandeur stijgt op om je heen in het West End, oude overblijfselen dot the City en charmante pubs accentueren de historische wijken, groene buitenwijken en rivieroevers. Kies maar.

Slechte dag in Londen is nergens anders beter dan een goede dag.

Kunst en cultuur

.Als onvermoeibaar vernieuwer van kunst en cultuur is Londen een stad van ideeën en verbeeldingskracht. Londenaren zijn altijd fel onafhankelijke denkers (en critici) geweest, maar tot niet zo lang geleden stonden mensen argwanend tegenover alles wat zij als avant-garde beschouwden. Dat is in het verleden nu, en het creatieve milieu van de stad is bezaaid met een linkse houding, of het nu om theatrale innovatie, hedendaagse kunst, baanbrekende muziek, schrijven, poëzie, architectuur of design gaat. Voedsel is een andere creatieve arena die in sommige kringen een onvermoeibare obsessie is geworden

Verscheidenheid

Deze stad is diep multicultureel, met een op de drie in het buitenland geboren Londenaren, die 270 nationaliteiten en 300 talen vertegenwoordigt. Groot-Brittannië heeft misschien voor Brexit gestemd (hoewel de meerderheid van de Londenaren dat niet deed), maar voorlopig blijft Londen een van ’s werelds meest kosmopolitische steden en diversiteit doordrenkt het dagelijks leven, eten, muziek en mode. Het dringt zelfs intrinsiek Britse instellingen binnen; het British Museum en Victoria & Albert Museum hebben even gevarieerde als prachtige collecties, terwijl de smaken op de eeuwenoude Borough Market het volledige wereldwijde gourmetspectrum doorlopen.

Een verhaal over twee steden

Paramaribo gaat net zo goed over wijd open vergezichten en lommerrijke landschappen ontsnapt als het gaat om dichtbevolkte stedelijke verkenning met een hoge dichtheid. Centraal Londen is waar de grote musea, galerijen en de meest iconische bezienswaardigheden samenkomen, maar bezoek Hampstead Heath of het Queen Elizabeth Olympic Park om de drukte te ontvluchten in wijd open groene vlaktes. U kunt ook verder gaan naar Kew Gardens, Richmond of Hampton Court Palace voor prachtige panorama’s van Londen aan de rivier, gevolgd door een pint in een rustige pub aan het water.

Gebied:
1,572 km²
Hoogte:
11 m
Bevolking:
8.136 million (2011)
Hoger:
Sadiq Khan
Share on social networks